ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

smyrnakisΓεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973. Στο Ηράκλειο ξεκίνησα και ολοκλήρωσα τη βασική μου εκπαίδευση αποφοιτώντας το 1991 από το 3ο Γενικό Λύκειο. Το 1992, μετά από πανελλήνιες εξετάσεις, πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το χειμερινό εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς 1996-1997 και 1997-1998 ασκήθηκα με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS, στην Ιατρική Σχολή του Στρασβούργου στη Γαλλία (Faculté de Médecine de Strasbourg – Université LouisPasteur, France) στις κλινικές της Παθολογίας και της Χειρουργικής. Τον Ιούνιο του 1998 πήρα το πτυχίο της Ιατρικής.

Το Νοέμβριο του 1998 κατατάχτηκα στο στρατό ξηράς, όπου υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία μέχρι το Νοέμβριο του 1999.

Από το Δεκέμβριο του 1999 μέχρι το Δεκέμβριο του 2003 ειδικεύθηκα στη Γενική Ιατρική στο Γ.Ν.Π. «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της ειδικότητας ασκήθηκα συνολικά 10 μήνες στα Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου και Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων του νομού Ρεθύμνης. Στη διάρκεια της ειδικότητας συντόνισα τα μαθήματα ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο όπου ασκήθηκα.

Από τον Ιανουάριο του 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ ως μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη Γενική Ιατρική την οποία συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ. Α. Μπένος.

Την άνοιξη του 2000 παρακολούθησα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΓΝΝΘ Γ. Παπανικολάου το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα».

Το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 παρακολούθησα, ασκήθηκα και ολοκλήρωσα, περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις, το «Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ιατρών στην Επείγουσα Ιατρική» (ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης).

Κατά το χειμερινό εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2002-2003, παρακολούθησα και ασκήθηκα στο «Εξαμηνιαίο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών» του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Την ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 και μέχρι το έτος 2004-2005 συμμετέχω ως διδάσκων στα μαθήματα ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής στο «Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικεύσεως των ιατρών στην Κοινωνική Ιατρική, Μεθοδολογία, Υγιεινή, Επιδημιολογία και Ιατρική Στατιστική» που οργανώνονταν από το Εργαστήριο Υγιεινής.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης.

Τον Οκτώβριο του 2003, εισήχθηκα, κατόπιν εξετάσεων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, παρακολούθησα την κατεύθυνση Κοινωνική Ιατρική Έρευνα, και ολοκλήρωσα επιτυχώς τον Ιούνιο του 2005 με βαθμό «άριστα».

Από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 ξεκινάει σταδιακά η εμπλοκή μου στα προπτυχιακά επιλεγόμενα μαθήματα «Ιατρική Εκπαίδευση», «Εισαγωγή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη Γενική Ιατρική», «Μεθοδολογία Έρευνας» και το έτος 2005-2006 στα μεταπτυχιακά μαθήματα «Υγεία Κοινωνία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «Μεθοδολογία Έρευνας» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Το Φεβρουάριο του 2004 απόκτησα, κατόπιν εξετάσεων, την άδεια εξάσκησης της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα. Από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως Επιμελητής Β΄ του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου καλύπτοντας τα Περιφερειακά Ιατρεία Βάβδου και Αγίου Προδρόμου του νομού Χαλκιδικής.

Τον Οκτώβριο του 2004 συμμετείχα στην αρχική ομάδα που σχεδίασε το Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Από το Νοέμβριο του 2004 έως και σήμερα ανήκω στην ομάδα των συντονιστών  και διδασκόντων του Εργαστηρίου Κλινικών Δεξιοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2004-2005 εργάστηκα ως Διδάσκοντας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με σύμβαση σύμφωνα με το ΠΔ 407/80, στη βαθμίδα του Λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων».

Το Μάρτιο του 2005 σχεδίασα και οργάνωσα την Αντικειμενικά Δομημένη Εξέταση Κλινικών Δεξιοτήτων (OSCE). Από το Μάρτιο του 2005 μέχρι και σήμερα συντονίζω την εξέταση OSCE για την εξέταση φοιτητών που έχουν εκπαιδευτεί στο Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 συμμετείχα στην ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ στις Κλινικές Δεξιότητες και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και σε Κέντρα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2007-2008 εργάστηκα ως Διδάσκοντας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με σύμβαση σύμφωνα με το ΠΔ 407/80, στη βαθμίδα του Λέκτορα, για τη διδασκαλία του μαθήματος «Κλινικές Δεξιότητες».

Τον Ιούνιο του 2008 αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με βαθμό «άριστα».

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάστηκα ως Διδάσκοντας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με σύμβαση σύμφωνα με το ΠΔ 407/80, στη βαθμίδα του Λέκτορα, για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 συμμετείχα στην ομάδα σχεδιασμού της υποχρεωτικής «Κλινικής Άσκησης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη Γενική Ιατρική» των τελειόφοιτων φοιτητών Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 επίσης παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία το “Τhe Medical Education 7-Unit Short Course for Lecturers”, του Centre of Medical Education, του Πανεπιστημίου του Dundee, της Σκωτίας.

Τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησα τη συνεργασία μου στους τομείς «Ιατρική Προπτυχιακή Εκπαίδευση Βασισμένη στην Κοινότητα» και «Ανάπτυξη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών», με το Τμήμα Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής στα Guy’s, King’s College and St Thomas’ Νοσοκομεία του Λονδίνου (Department of General Practice & Primary Care at Guy’s, King’s College and St Thomas’ Hospitals) ως επισκέπτης Λέκτορας.

Τον Ιανουάριο του 2013 διορίστηκα ως Λέκτορας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Απρίλιο του 2015 εκλέχθηκα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Ιατρικής Εκπαίδευσης.

iatreio-cv